آشنایی با پایگاه اطلاعاتی ACS Publications

راهنمای پایگاه اطلاعاتی ACS Publications
پایگاه اطلاعاتی ACS Publications حاوی محصولات انتشارات انجمن شیمی آمریکا است.
این انجمن که در سال ۱۸۷۶ تأسیس شد، معتبرترین انجمن شیمی در جهان، بزرگترین انجمـن علمی دنیا با بیش از ۱۶۱.۰۰۰ عضو و یکی از منابع اصلی دنیا از نظر اطلاعات معتبر علمی میباشد. این انجمن بـه گسـترش دانـش و تحقیـق در حیطـه نشـریات علمـی، کنفرانسهای علمی، منابع اطلاعاتی بهمنظور تحصیل و تجارت و پیشرفتهای تخصصی میپردازد. انجمـن شـیمی آمریکا خدمات گستردهای را از طریق ژورنالهایی که نتایج تحقیقات علمی و مهندسی در آنها منتشر میشوند برای متخصصین علم شیمی و انجمنهای شیمی فراهم میکند.
پایگاه ACS Publications دربرگیرنده حدود ۵۰ مجله با پوشش زمانی مختلف است. مجلات شـامل اولـین شماره چاپشده هر ژورنال و عناوین پیشین آن میباشند. آرشیو ژورنالهای ACS یـک پایگـاه اطلاعـاتی آنلاین میباشد که با آخرین پیشرفتها پیش میرود؛ ازاینرو سالانه فهرستی از مطالب ارزشمند به آن اضافه میگردد.
آرشیو ACS Publications امکان دسترسی به اولین شمارههای چاپشده از هـر ژورنـال تـا آخـرین ویـرایش جـاری تحت وب کـه توسـط انتشارات ACS منتشر میشود را فراهم میکند. با در اختیار داشتن آرشیو ژورنالهای ACS امکان دسترسـی سـریع بـه معتبرترین تحقیقات صورت گرفته در علم شیمی که ناشی از تلاش ۱۴۰ ساله هست میسـر میگردد. ایـن آرشیو جدید آنلاین امکان جستجوی مقالات تمام متن ACS را که از سال ۱۸۷۶ تا کنون در ACS به چاپ رسیدهاند و همچنین جستجویی یکپارچه در بین آرشیوها و نسخههای الکترونیکی را ممکن میسازد.
منابع تحت پوشش:
مجلات علمی + کتب الکترونیک
تعداد مجلات تحت پوشش:
حدود ۵۰ مجله
نوع ارائه اطلاعات:
چکیده (Abstract) + متن کامل (Full Text)
فرمت های تحت پوشش:
PDF + HTML
پوشش موضوعی:
شیمی، شیمی آلی، شیمی معدنی، شیمی زیستی، شیمی هستهای، شیمی کاربردی، شیمیفیزیک، شیمی تجزیه، شیمی پلیمر، شیمی مواد، شیمی کشاورزی، شیمی دارویی، بیوشیمی، روشهای تحقیق در بیوشیمی، مهندسی شیمی، نانو تکنولوژِی، بیوتکنولوژی، تکنولوژی صنایع غذایی، مهندسی محیطزیست، زیست مولکولی، میکروبیولوژی کاربردی، کریستالوگرافی، انرژی و سوخت، سمشناسی
پوشش زمانی:
۱۸۷۶ تا کنون
پوشش زبانی:
انگلیسی
پوشش جغرافیایی:
جهانی
مخاطبان:
متخصصین علم شیمی، انجمن های شیمی
ناشر:
انجمن شیمی آمریکا
چگونه به ACS Publications دسترسی پیدا کنیم؟
برای دسترسی به مقالات این پایگاه، راهنمای دانلود مقاله از سامانه ایران پیپر را مطالعه کنید.
همچنین، سامانه دانلود مقاله و کتاب ایران پیپر امکان دسترسی مستقیم به پایگاه ACS Publications را فراهم کرده است. برای دسترسی به این پایگاه، در صفحه اصلی سایت ایران پیپر، ابتدا بر روی تب دسترسی های مستقیم و سپس بر روی لینک دسترسی مستقیم این پایگاه کلیک کنید. پس از چند لحظه به پایگاه ACS Publications منتقل خواهید شد.
جستجو در ACS Publications:
۱- وارد پایگاه انجمن شیمی (ACS Publications (http://pubs.acs.org شوید.
۲- در صفحه اول سایت، یک کادر جستجو در بالای صفحه قرار دارد که از طریق آن می توان کلیدواژه ای را در کل محتویات سایت، عناوین رکوردها، نام نویسندگان و خلاصه مقالات جستجو کرد.
٣- با انتخاب گزینه Citation در بالای کادر جستجو، می توان نشریات و کتب را بر اساس عنوان، شماره جلد و شماره نشریه جستجو کرد.
۴- با انتخاب گزینه DOI در بالای کادر جستجو، می توان محتویات پایگاه را بر اساس کد DOI جستجو کرد. پیش شماره ۱۰٫۱۰۲۱ نمایش داده شده در کادر، معرف انتشارات ACS است.
۵- با انتخاب گزینه Subject در بالای کادر جستجو، می توان محتویات پایگاه را بر اساس دسته بندی موضوعی ارائه شده جستجو کرد.
۶- برای مرور تمامی عناوین چاپی این پایگاه می توانید از منوی Publications A-Z در پایین صفحه استفاده کنید. این عناوین به دو ترتیب لیست می شوند: الفبایی (List View) و دسته بندی موضوعی (cas section).
٧- در صفحه هر نشریه، با قرار گرفتن بر روی گزینه Browse the Journal در نوار بالایی صفحه، میتوانید، به ترتیب، لیست تمام شمارههای منتشر شده نشریه، آخرین شماره منتشر شده نشریه، مقالات اخیراً پذیرفته شده، مقالات پربازدید، لیست نویسندگان و گالری عکسهای روی جلد مجله را مشاهده کنید.
٨- برای ورود به صفحه جستجوی پیشرفته، بر روی گزینه Advanced Search در سمت راست کادر جستجو کلیک کنید.
٩- در صفحه جستجوی پیشرفته، یک منوی جستجو در سمت چپ قرار دارد. در بخش Search Criteria، پنج کادر جستجو وجود دارد که، به ترتیب از بالا به پایین، برای جستجو در تمام محتوای پایگاه، عناوین رکوردها، نام نویسندگان، خلاصه مقالات، و عنوان جداول و نمودارها هستند. با انتخاب گزینه Enable stemming، به عنوان مثال، در صورت جستجوی واژه ”نانوتکنولوژی“، علاوه بر نمایش محتویات مرتبط با این کلیدواژه، محتویات مرتبط با واژه های ”نانو“ و ”تکنولوژی“ نیز در نتایج وارد خواهند شد.
در هر کادر، در صورت وارد کردن چند کلیدواژه، از کلمه AND به معنای اعمال هر دو کلیدواژه در نتایج، OR به معنای اعمال دو کلیدواژه به طور جداگانه، و NOT به معنای عدم نمایش نتایج کلیدواژه دوم، برای جدا کردن دو کلیدواژه از یکدیگر استفاده کنید. در صورت عدم استفاده این دستورالعمل، حالت AND بصورت پیش فرض اعمال خواهد شد.
١٠- در بخش Content Type جستجوی پیشرفته، شما می توانید جستجوی خود را به یکی از عناوین انتشاراتی پایگاه (نشریات و کتب) یا یک زیرشاخه موضوعی خاص محدود کنید. با انتخاب گزینه Modify Selection در مقابل عبارت Search within sources، نام عناوین چاپی نمایان خواهد شد. برای دسته بندی موضوعی نیز بر روی گزینه Modify Selection در مقابل عبارت Search within sources کلیک کنید.
١١- در بخش Date Range، می توانید یک محدوده تاریخی برای زمان انتشار محتویات تعیین کنید.گزینه Web Pub. Date برای تاریخ انتشار دیجیتال محتوای مورد نظر، و گزینه Print Pub. Date برای تاریخ انتشار چاپی محتوای موردنظر هستند. با انتخاب گزینه Search only … نیز تنها مقالاتی که هنوز در نشریه ای به چاپ نرسیده اند را جستجو خواهید کرد.
١٢- در بخش پایانی منوی جستجوی پیشرفته که به تنظیمات بایگانی مجله خبری انجمن شیمی (C&EN) مربوط می شود، شما می-توانید فهرست های محتوایی این مجله هفتگی را نیز در نتایج خود وارد کنید، و همچنین تبلیغات را در صفحه نتایج فعال کنید.
١٣- در صفحه نتایج، با استفاده از منوی سمت چپ می توانید نتایج را فیلتر کنید. گزینه های این منو، به ترتیب از بالا به پایین، عبارتند از: نوع محتوا (فصل های کتاب، مقالات آرشیو C&EN، و مقالات نشریات انجمن)، دسته بندی موضوعی، انتشارات، نوع مقاله، نویسنده و محدوده زمانی چاپ. با استفاده از منوی بالای صفحه نیز می توانید نوع مقالات (تحقیقاتی یا خبری) را تغییر دهید.
١۴- دیگر گزینه های صفحه جستجو به قرار زیر هستند:
– Search Criteria: مشاهده فیلترهای اعمالی در صفحه جستجوی پیشرفته
– New Search: انجام یک جستجوی جدید
– Sort by: تغییر ترتیب نمایش نتایج بر مبنای مرتبط ترین، جدیدترین، نوع مقاله، عنوان مقاله، نام خانوادگی نویسندگان.
– Results per page: تغییر تعداد نتایج نمایش داده شده در یک صفحه
– Abstract: نمایش خلاصه مقاله
منابع:
http://pubs.acs.org/page/about-us.html
http://pubs.acs.org/page/4librarians/index.html
https://en.wikipedia.org/wiki/American_Chemical_Society